Hvad vil du være, når du bliver stor?

Hvad_kan_jeg_blive

Dét spørgsmål er en god gammel klassiker og vel mest henvendt til de unge… Men jeg har nu også stillet det til mig selv, mange gange i livet

På vores slagteri i Horsens modtager vi 20.000 gæster om året, heriblandt utallige skoleelever fra forskellige klassetrin.

Mine dedikerede kolleger på besøgsgangen – guiderne – har lavet et kompendium som sendes ud til skolerne forud for et besøg, samt en præsentation til selve dagen.

Forleden dag, skulle jeg hjælpe med at finde nogle nye billeder til præsentationen og faldt over slidet på billedet herover… Jeg blev ret overrasket, da jeg så hvor mange forskellige jobs der er at bestride i Danish Crown… Wuav!

Altså, når man tænker på, at vi slagter lige omkring 22 mio grise om året (de 5 mio i Horsens), så er det nærliggende at tro, at slagterfaget må være det vigtigste område i hele “butikken”, men faktum er, at der “går mange mennesker til én gris” .

Kæden er lang, men den kan blive til en pølse

Første led i kæden er selvfølgelig vores landmand og herefter ham, der bringer grisen til slagteriet. På slagteriet kommer der mange forskellige mennesker i spil, for at vi kan spise en god pølse fra grillen.

Dyrene skal tjekkes, der skal slagtes og forarbejdes, maskiner og IT skal fungere, fødevaresikkerheden skal tjekkes, der skal produktudvikles, markedsføres, sælges, planlægges, pakkes, transporteres og meget, meget mere – og bag alt dette, står en bred skare af dygtige mennesker, som alle hver især bidrager til at føromtalte pølse kan ende på grillen.

Og ikke nok med, at der er mange forskellige typer af jobs at få i Danish Crown, så er der gode muligheder for at skabe sig en solid karriere – hvis du altså vil og tør gå efter det.

Fra Marketing til at “blive stor”

For mit eget vedkommende, søgte jeg for 4 år siden en stilling som grafisk designer i eksport-marketingteamet, hvor jeg lavede grafiske materialer og kommunikation til bl.a Kina og USA, og i dag sidder jeg i Danish Crowns Kommunikationsafdeling, med ansvaret for overordnet brand og visuel identitet for koncernen.

Om jeg går glad på arbejde? Jo, det kan du f…. tro, jeg gør! Fra første dag i Danish Crown drømte jeg om, at lave koncernkommunikation, og nu GØR JEG DET! Fedt! Ikke? (Eller “ægge”, som vi vist siger i Randers)

Jeg var også glad for min stilling i Marketing. Opgaverne var velkendte – jeg har været i grafikergamet i maaaaange år – og jeg havde verdens dejligste kolleger. Men omstruktureringer i hele organisationen betød, at muligheden for at flytte ind hos nye kolleger i Kommunikation bød sig, og jeg sagde straks ja tak!

Kan du forestille dig hvor overvældet, ydmyg og glad jeg blev, da min nye chef tilbød mig at være den, der skulle drive Danish Crowns brand og visuelle identitet ind i fremtiden?

Oh the pressure! Hver morgen står jeg op og tænker, at det er en kæmpe opgave, jeg er blevet stillet… Måske bliver jeg en lille smule bange… Også stolt… Men mest sulten! Sulten efter gøre det godt og lykkes. Og så er det sjovt!!! Hvad mere kan man bede om?

Måske er jeg faktisk ved at “blive stor”, for lige nu synes jeg, at jeg er lige dér, hvor jeg altid har drømt om at være.

Hvad vil DU være, når du bliver stor? 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: